divendres, 28 d’octubre del 2011

ESTRUCTURA DISCURS

També hem estat comentant a la classe de COED l'estructura què ha de tenir un discurs. Hem vist que ha de tenir una introducció, un desenvolupament i una conclusió.

  • Introducció: es presenta el tema i els objectius.
  • Desenvolupament: es transmeten les informacions en un cert ordre lògic.
  • Conclusió: es fa una síntesi final i es tanca el discurs.

És important que la introducció respongui ràpid a les preguntes que es pot formular el públic, per tal de captar més l'atenció. En el desenvolupament també s'ha de procurar no abaixar l'atenció del públic mitjançant l'ús d'exemples.

Treball llibre de COED: Com parlar bé en públic

Avui dia 28/10/2011 a la classe de COED hem estat comentant els sis primers capítols del llibre "Com parlar bé en públic"que teniem com a tasca resumir-los a casa. Per aquest motiu aquí us penjo el resum de les idees més importants que he anat destacant de cada capítol.
Gràcies a aquest llibre he pogut aprendre noves tècniques per tal de poder arribar a ser una bona oradora.

dijous, 27 d’octubre del 2011

Joan Ferrer: "Vídeo y educación"

A GTIC hem estat comentant el primer capítol del llibre de Joan Ferrer, anomenat : Vídeo y Educación”. D'aquest capítol hem pogut extreure idees com:



Per tant, hem vist com l'hemisferi dret domina per sobre del esquerre, ja que ens decantem més a conèixer les coses a partir de les sensacions i emocions. Però tot i així, hem pogut comprovar com a l'escola s'utilitza un ensenyament basat en l'hemisferi esquerra, basant-se en el desenvolupament del pensament lògic.
El fet que cada vegada s'utilitzin més les noves tecnologies poden alterar la forma de pensar, d'expressar-se i això comporta un canvi en l'home. La segona part de la sessió l'hem dedicat a visualitzar un vídeos, un que perttanyia a l'hemisferi esquerra i l'altre al dret.



Hemisferi esquerre. "Breu història de Catalunya"

Ens hem donat compte que al visonar aquest vídeo és necessari anar apuntant les idees principals ja que sinó s'obliden una vegada vist. Hem considerat que és millor veure'l individualment per no entretenir-se amb els companys.


Hemisferi dret. "Sopar per a dos"

D'aquest hem vist que ens crea moltes emocions i que no és necessari apuntar res d'especial, perquè ja ho recordem.

dimarts, 25 d’octubre del 2011

Descripció fotogràfica


Avui, 25/10/2011,  la classe de COED ha estat molt més dinàmica. Hem dut a treme una exposició fotogràfica.
De fet, l'exercici s'ha dividit en dues parts: en primer lloc, hem contemplat les diferents fotografies que havien fet la resta de companyes de la classe; tot seguit hem anat comentant el per què haviem triat aquella foto i que és el què voliem expressar.

Jo he descrit a la Carmen,a partir de la seva mirada.  Aquí us adjunto la descripció amb la seva fotografia.

S’ha de dir que per a fer la descripció vaig tenir en compte una sèrie de passos. Primer de tot vaig apuntar totes les idees que em venien pel cap sobre aquella persona en concret. Tot seguit vaig fer servir les idees que més s’adequaven i les vaig ordenar. Finalment, un cop ordenades i ampliades, les vaig redactar i unir.





A partir d’aquesta sessió, he après que depenent de com es faci una fotografia es pot expressar un significat o un altre. És a dir, no és el mateix una foto en blanc i negre que una amb color, o no és el mateix feta a primer pla que en un altre. Per tant, he vist que qualsevol detall pot transmetre o destacar elements de la fotografia que poden modificar el sentit o missatge que és vol transmetre.


També  dir, que després d'haver  visualitzat diferents fotos de les companyes i escoltat les seves explicacions sobre el procés de tria de fotografies, hem d’entendre la fotografia com una  nova forma d'art a l'abast de tothom i que és important enfocar amb deteniment allò que volem ressaltar.

divendres, 21 d’octubre del 2011

La Composició del Text

A la classe de Coed també vam estar comentant la Composició d'un text i quines parts s'havien de seguir per eleaborar un bon text. De manera que he creat aquest slideshare on mostra els aspectes més importants per tal de escriure adequadament.

Més informació:

Aquest slideshare que he trobat simplifica les fases principals per dur terme la composició d'un text:

Com recitar un poema?

Avui 21/10/2011 a la classe de COED de gran grup, la Rosa ens ha comentat com hem de recitar en veu alta un poema. És per aquest motiu que ella ha començat recitant-nos de memòria un poema de Maria Mercè Marçal.


Tot seguit hem fet un exercici conjuntament que ha estat recitar l’embarbussament d’una "Gallina xica-tica-mica...":



 "Una gallina xica, tica, mica, camacurta i ballarica, va tenir sis fills xics, tics, mics, camacurts i ballarics. Si la gallina no hagués estat xica, tica, mica, camacurta i ballarica, els seus fills no haurien estat xics, tics, mics, camacurts i ballarics. "









Seguidament, hem vist un vídeo en honor a Miquel Martí i Pol, que ens mostrava tres tipus de recitació: la recitació teatralitzada(sobre menjars típics de Catalunya), la recitació amb el cor ("parlem de tu" d'Ariadna Gil) i la recitació en forma de lectura.



A partir d’aquí hem pogut veure que no és el mateix dir un poema que recitar-lo, ja que al dir-lo ho fas sense cap mena d’emoció, simplement de memòria. En canvi, quan el recites és un poema que surt del cor, i que per tant expressa emocions.
Un altre aspecte a considerar important és el fet de tenir constància que la lectura en veu alta va dirigida als altres i per aquest motiu s’ha de tenir present l amanera de llegir-lo.



Tot això ens ha servit per saber com preparar-nos el poema que haurem de recitar d'aquí unes setmanes.

Programari lliure

Què és el programari lliure?

És una garantia de la llibertat dels usuaris per executar, copiar, distribuir, estudiar, canviar i millorar el programari. Aquest garanteix 4 llibertats:


  • La llibertat per executar el programa.
  • La llibertat d'estudiar com treballa el programa.
  • La llibertat de redistribuir còpies.
  • La llibertat per millorar el programa, i alliberar-ne les millores al públic, per tal que tota la comunitat se'n pugui beneficiar.

Per tant, un programa és lliure si els usuaris tenen totes aquestes llibertats.
He trobat interesant penjar les definicions de diferents conceptes relacionats amb el tema del programari, simplement per tenir-los present:



dijous, 20 d’octubre del 2011

Com cercar imatges i música sota llicència Creative Commons?

En la classe de GTIC se'ns ha ensenyat tres formes de buscar imatges sota llicència de Creative Commons.  Hem vist que es podien buscar des de les següents pàgines web:


FLICKR 

Logotipo de Flickr. Si haces clic en él, irás a la página de inicio.1.- Cercador busqueda avançada
2.- Marcar l'opició: only search within Creative Commons licenced content.





SXC.HU
1.- Cercador
2.- Veure llicència
# T'has de fer un compte per poder-lo utilitzar. Les fotos premium són de pagament.





GOOGLE

google_resumen
1.- Cerca avançada
2.- Drets d'ús

 

També hem vist com cercar música legal en la pàgina web  http://www.jamendo.com/es/, que et permet descarregar-te  i escoltar música de manera legal.

Per tant, hem aprés que a l'hora de buscar fotos o imatges d'una manera legal haurem d'utilitzar alguna d'aquestes pàgines.

Llibre d'estil de la Viquipèdia


Abans de poder modificar i editar informació en la viquipèdia és important seguir la normativa que presenta. Aquesta apareix al llibre d'estil, que té per objectiu que les coses es facin d'una manera concreta. El fet que tothom ho faci de la mateixa manera, la Viquipèdia serà més fàcil de llegir i de fer servir i, per tant d'editar.




Alguns apectes a tenir en compte són els següents:

  • L'estil i contingut dels articles han de ser enciclopèdics.
  • Cal que tractin amb detall el concepte que correspon al títol de l'article. Els articles de la Viquipèdia no han de ser definicions de diccionari.
  • Cal utilitzar un llenguatge "impersonal
  • Començar  sempre amb un primer paràgraf que descrigui breument el concepte principal de l'article.
  • Utilitzar un llenguatge correcte i formal, vigilant l'ortografia, la gramàtica i el vocabulari.
  • No fer articles que continguin només text sense format. Els enllaços i el format són essencials.

 No s'espera que els escriptors segueixin totes les regles, ja que  la gràcia d'editar wikis és que no hi cal perfecció.

http://ca.wikipedia.org/wiki/Viquip%C3%A8dia:Llibre_d%27estil

Creative Commons

Què és ?


És una organització dedicada a promoure l'accés a la cultura i a una major flexibilització de les lleis de propietat intel·lectual. De fet, quan un autor posa una llicència Creative Commons en la seva obra, dóna permís perquè es copiï i distribueixi. A més decideix si accepta que s'usi amb finalitats comercials o si deixa que es facin obres derivades.

 

Per tant, podem dir que és una forma selectiva de copyright, ja que en aquest cas aquesta llicència podries crear una obra i cedir els drets d'aquesta creació a altres perones que en vulguin fer un ús.



Més informació consulta : http://www.creativecommons.org/


Relació entre Viquipèdia i Creative Commons

La Viquipèdia està publicada sota la llicència de Creative Commons. Això implica que qui llegeix pugui compartir, copiar, modificar... Però no tots els llocs estan sota aquesta llicència.
Per exemple alguns llocs on no hi ha llicència Creative Commons són en els llibres, diaris...

dimarts, 18 d’octubre del 2011

Formularis amb el Google Docs

Avui dia 18/10/2011 a la classe de GTIC, hem acabat de treballar amb el google docs, ja que hem après a fer un formulari. De fet, els passos que hem seguit són els següents que se'ns explica en aquest vídeo:

Després hem començat a comentar el tema de la cultura lliure i el programari lliure. Per això, hem llegit un article introductori del Copylefty i el Creative Commons.

A partir d'aquest article hem pogut aprendre una sèrie de conceptes:

  • Creative Commons:  És una organització dedicada a promoure l'accés a la cultura i a una major flexibilització de les lleis de propietat intel · lectual. De fet, quan un autor posa una llicència Creative Commons en la seva obra, dóna permís perquè es copiï i distribueixi. A més decideix si accepta que s'usi amb finalitats comercials o si deixa que es facin obres derivades.
  • Copyleft: És el contrari que el copyright . Significa que no es restringeix la còpia,sinó que  s'anima a ella, mitjançant una llicència.
  • Copyright: són els drets d'autor.
  • Llicència: Un contracte mitjançant el qual una persona rep d'una altra el dret d'ús de diversos dels seus béns, normalment de caràcter no tangible o intel·lectual
  • Electronic Frontier Foundation: Entitat nord-americana que es dedica a defensar la cultura lliure
  • Free, lliure, gratuit: lliure distribució
Per tant, la intenció de la classe d'avui ha estat aprendre a saber si es pot o no es pot copiar articles o documents d'una pàgina web d'una altre persona.



diumenge, 16 d’octubre del 2011

Revista educativa: In-fàn-ci-a

Demà a la classe de seminari la Maria i jo farem una petita presentació sobre una revista que hem trobat interessant que la coneixeu, de cara ser unes futures mestres. Aquest revista de la qual us parlo s'anomena "IN-FÀN-CIA: EDUCAR DE 0 A 6 ANYS" i té com a objectius principals crear un espai de comunicació, reflexió, diàleg i col·laboració per totes aquelles persones relacionades amb l'educació dels infants de 0 a 6 anys.


 

Alguns aspectes importants de la revista són:
Tot seguit us adjunto un petit poema que recitarem a la presentació , per tal de fer un tastet sobre el que és en si la revista.

TARDOR

Una fulla a la tardor
amb les seues manetes
s'abraçava a l'arbre gran
i deia: "Adeú germanetes!"

les germanes fulles
anaven al ball
rialles per l'aire
i vestits daurats.

Maria Beneyto, Poemes de les Quatre estacions.


Pràctica de recerca a la biblioteca de Blanquerna

Un dels treballs de seminari consistia en realitzar una recerca de llibres des del catàleg on-line de la biblioteca i després anar-hi personalment i buscar físicament un dels llibres cercats.
Bàsicament aquest treball m'ha servit per aprendre i entendre més com funciona el sistema de catàleg on-line de la biblioteca Blanquerna i conèixer quins serveis presenta aquesta.

També m'ha permès aprendre a cercar informació i documentació d'un llibre, d' una revista...i  després trobar-lo físicament a la biblioteca.





recerca biblioteca




http://www.blanquerna.url.edu/biblioteques/web/

divendres, 14 d’octubre del 2011

Llengua oral formal

Un altre dels aspectes que hem treballat avui dia 14/10/2011 a la classe de COED ha estat la llengua oral formal i n'hem vist quines eren les característiques principals d'aquest tipus de codi. Per això, he realitzat un resum on ens mostra le seves principals característiques contextuals, textuals i lingüístiques.

Codi escrit i Codi oral

La setmana passada, a la classe de COED de grup gran , la Rosa ens va adjudicar fer un resum o esquema d'un text extret del llibre "Descriure escriure" de Cassany. I ahir, dia 14/10/2011 vam estar comentant els aspectes què eren més importants i quines idees en podíem destacar.




Per aquest motiu , aquest text ens va donar lloc a pensar en diferents situacions comunicatives del segle XXI que féssim servir els joves(e-mails, treballs, exposicions...) i a classificar-les entre el codi escrit o el codi oral.






En conclusió, o com a missatge clau d'aquesta classe, vaig poder extreure que entre el segle XXI no hi ha una gradació entre el codi oral i el codi escrit, ja que el codi oral-escrit no són contraris sinó que els podem considerar com a un.

Tot seguit us adjunto el resum de les idees principals que vaig poder extreure:


Més informació:
http://www.upf.edu/pdi/daniel_cassany/

Poema de Miquel Martí Pol : "Petita Faula de mi mateix"

Avui, dia 14/10/2011 hem començat la classe de COED amb la lectura en veu alta d'una poesia de Miquel Martí i Pol anomenada "Petita faula de mi mateix". Aquesta ens ha portat a pensar i a reflexionar molt i per aquest motiu he trobat convenient penjar-la al bloc.





PETITA FAULA DE MI MATEIX

Jo, per exemple, em llevo
 cada dia a les set
 vint-i-cinc i m’afaito
 lentament perquè em vagui
 de reprendre, una a una,
 les paraules i omplir-me’n
 les mans. Són llargs els dies,
 llargues les hores lentes,
 i ara la gent creix massa
 de pressa i tothom perd
 el temps en ximpleries.

Jo, per exemple, esmorzo
 discretament i em rento
 polidament la boca,
 i tot té un aire plàcid
 mentre em vesteixo, i penso
 que el món és una cambra
 petita, amb quatre mobles
 per tota companyia.
 Però la gent creix massa
 de pressa i tothom perd
 el temps en ximpleries
Jo, per exemple, dintre
 de poc ja farà vint-
 i-tres anys que treballo
 vuit hores cada dia,
 i he viscut sempre al poble
 i he engendrat fills, i estimo
 les coses i el silenci
 i encaraem vaga als vespres
 tot sol al fons de casa
 d’escriure algun poema.
 Però la gent creix massa
 de pressa- ja ho he dit-
 i llegeix poc i pensa
 molt menys i tothom perd
 el temps en ximpleries.

Tal i com hem pogut veure, en aquest poema Miquel Martí i Pol ens fa un autoretrat o una descripció d'ell mateix.  Per això he buscat una petita biografia seva:


Va néixer el 19 de març de 1929 a la població de Roda de Ter. Va  treballar en una fàbrica del seu poble als 14 anys. Als setze anys es fa de la Penya Verdaguer i escriu poemes en castellà. Als 19 ja els escriu en català i va patir una tuberculosi pulmonar que el va obligar a estar-se al llit una llarga temporada. Va aprofitar aquesta època per a llegir i aleshores va decidir dedicar-se a l'escriptura.
Durant la dictadura franquista va participar en moltes activitats culturals catalaniste. L'any 1970 se li va diagnosticar una esclerosi múltiple i va haver d'abandonar la feina. Va morir l'11 de novembre de l'any 2003.



He estat mirant diferents poemes escrits per ell que destaqués la descripció, hi he trobat:

GOOGLE DOCS

El dijous dia 13/10/2011 a la classe de GTIC vam estar parlant sobre què era el google docs i quines funcions tenia. Primer de tot, vam visualitzar un vídeo que ens mostrava els aspectes més importants a conèixer d'aquesta eina. Per tal que després ens possésim en grups de 5 persones i realitzéssim uns exercicis amb el google docs.

El vídeo que vam veure va ser el següent:



També us adjunto aquest slideshare, perquè ens explica de manera molt resumida el què ens diu el vídeo i entre altres ens destaca el més important.


ASPECTES IMPORTANTS DEL GOOGLE DOCS

QUÈ ÉS ?  Google Docs és un espai personal on pots crear a la web documents de text i fulls de càlcul, amb moltes funcionalitats dels programes /software que se instal·len en l'ordinador. Podem guardar fitxers que anem creant, podem convertir-los i descargar-los en diferents formats i fins i tot podem pujar qualsevol fitxer que hàgim creat amb un altre programa.

ES POT COMPARTIR DOCUMENTS AMB ALTRES USUARIS?
Evidentment, Google Docs permet que qualsevol fitxer sigui compartit amb altres usuaris i fins i tot aquests el poden modificar. 

CARACTERÍSTIQUES
  • Permet crear documents en línia
  • Permet treballar a un grup de persones al mateix temps
  • Permet portar el control de les revisions fetes al document
  • Permet als usuaris tenir accés des de qualsevol lloc

dijous, 13 d’octubre del 2011

Els canals RSS i la sindicació d’arxius. Ús dels agregadors

QUÈ ÉS?

És una forma de subscripció a continguts digitals que permet un accès ràpid i àgil als mateixos sense necessitat de visitar contínuament els llocs web on es troben aquests continguts.



És a dir, Són uns canals que ens produeixen informació d'altres pàgines web d'interès o blogs, sense la necessitat de visitar-les una per una.
Com subscriure’s a un feed o canal





COM SUBSCRIURE'S



Per subscriure’s a un feed només cal copiar la URL de la pàgina de l’arxiu RSS que apareix a la barra d’adreces a dalt de tot del navegador i enganxar-la al vostre agregador ( a Æ “Afegir canal”).

Més informació a http://www.rss.nom.es/

dimecres, 12 d’octubre del 2011

Com realitzar cites bibliogràfiques de forma automàtica en Word 2007??


La passada sessió de seminari, l'Anna Dalmau i jo vam explicar a la resta de la classe com poder fer citacions bibliogràfiques automàticament en Word 2007. Els hi vam explicar pas per pas com crear una cita, com modificar l'estil i com crear una bibliografia.



Aquí us penjo els passos a seguir, per si esteu interessats en consultar-ho:


REFERÈNCIES I CITACIONS EN WORD 2007

Article: "Por temor a enfadar a los hijos, los padres ya no educan"

Ahir, dimarts 11 d'Octubre a la sessió de seminari vam comentar un article publicat a La Vanguardia per Victor-M Amela, Ima Sanchís i Lluís Amiguet, anomenat: "Por temor a enfadar a los hijos, los padres ya no educan".
De fet es tracta d'una entrevista a l'escriptora Ana María Moix, que fa poc que ha publicat un llibre anomenat "Manifiesto Personal", on expressa la seva preocupació per l'educació dels nens, la crisi, la democràcia, la mort...



En aquest article en concret ens parla una mica sobre la seva vida durant l'etapa de la infància  i també ens dóna la seva opinió sobre el tema de l'educació.

Segons Ana Maria Moix, educar a algú és una cosa realment díficil , ja que requereix molta responsabilitat. Per això creu que la disciplina és la norma bàsica, atès que els nens necessiten ordres i límits. També ens fa referència a l'escola, on diu que per ensenyar bé es necessiten bons docents, que sàpiguen seduir l'alumne.


Un cop comentat sobre el que parlava l'article, a classe vam començar a debatre si estava bé o si no estava bé pegar als nens per educar-los. I aleshores vam arrivar a la conclusió que pegar no és una bona forma d'educar als infants, ja que primer de tot són éssers humans iguals que nosaltres. Tamé pel fet que es mereixen el mateix respecte i perquè els nens ho imiten tot i a la llarga ho poden acabar fent ells. 


Us adjunto la pàgina web on surt l'article, per si esteu interesats en llegir-lo:  http://www.lavanguardia.com/lacontra/20111008/54228018195/por-temor-a-enfadar-a-los-hijos-los-padres-ya-no-educan.html


Altres articles on Ana Maria Moix parla sobre el tema de l'educació:
http://www.publico.es/culturas/396407/la-clase-especuladora-merece-el-infierno
http://www.larazon.es/noticia/3100-ana-maria-moix-los-ninos-quieren-la-fama-como-oficio

Models de descripció.



Ahir a la classe de COED de grup reduït vam estar comentant que era la descripció i  quins models de descripció es poden utilitzar a l'hora de descriure una persona, un paisatge...

QUÈ ÉS LA DESCRIPCIÓ?

És un mode d'organització del discurs que pretén representar lingüísticament persones, animals, sentiments.. Es poden descriure tots els aspectes de la realitat, des dels més concrets als més abstractes.
Distingim dues classes:
  • Objectiva
  • subjectiva

ESTRUCTURA DELS TEXTOS DESCRIPTIUS
L'ordre a seguir és el següent:
  1. Establir tema
  2. Caracterització
  3. Relació amb el món exterior
COM ES FA?
  1. Idear
  2. Ordenar

TÈCNIQUES DESCRIPTIVES
Hem de tenir en compte:
  • Sintagmes nominals molt adjectivals
  • Històries malencolioses, de cercadors cercats i d'absències.
  • Paraules que descriuen impressions sensorials.
  • Terminologia
  • Definicions
  • Recursos expressius

Tot seguit us presento diferents models de descripció que ens podem trobar. Entre els models cal destacar:
  • Cançons
  • poesia visual
  • poesia
  • novel·la
  • assaig
  • conte
  • vídeo
Per començar vam visionar el vídeo "Jenifer"dels Catarres  com a exemple de descripció en forma de cançó, i també tot seguit vam escoltar la cançó "Com un puny" de Raimon.
      
A partir d'aquestes cançons vam poder contemplar que tot i que les dues eren descripcions, una era més narrativa (Jennifer) i l'altra més poètica(Com un puny).





D'altra banda, també vam visitar la pàgina web de Joan Brossa (http://www.joanbrossa.org/) per veure diferents tipus de poesia virtual.
També vam llegir diferents escrits que exemplificaven altres tipus de models i finalment per finalitzar la classe la Rosa ens va posar el vídeo de "Summercat", un exemple molt clar de descripció.

                            
En conclusió, va ser una sessió de gran ajuda, ja que ens va donar idees de com podem  realitzar la descripció de la companya de classe que tenim que fer per d'aquí a dues setmanes.

diumenge, 9 d’octubre del 2011

La Compètencia Comunicativa

A la sessió de divendres dia 7/10/2011 vam estar parlant sobre què era la competència comunicativa, quins eren els seus components i de què s'ocupava cadascún d'aquests.

És per això que tot seguit he decidit penjar-vos un petit esquema eleborat per mi sobre aquest tema.

Per tant, vam poder veure que la competència comunicativa és allò que un parlant necessita saber per poder-se comunicar-se de manera eficaç en contextos culturalment significants. És dir, no captem només el missatge que sentim, sinó que nosaltres fem la reflexió de trobar sentit a allò que és diu.

Per acabar d'ampliar més el tema, vaig trobar interesant aquest vídeo que vaig trobar al youtube, que ens parla del desenvolupament de la competència comunicativa i/ o lingüística:


Més informació:
http://docencia.udea.edu.co/comunicaciones/bajopalabra/capitulos/Unidad11CompetenciaComunicativa.PDF

Conferències de Sir Ken Robinson



Sir Ken Robinson és un home reconegut mundialment com un expert en la creativitat i l’educació. És gràcies a això que ha dut a terme diverses conferències arreu del món. Unes de les seves conferències més conegudes són “Las escuelas matan la creatividad” i ”A iniciar la revolución del aprendizaje”.

  





Per a la classe de COED del 7 de novembre, la Roser ens va fer visionar a casa dues conferències d'en Sir Ken Robinson, amb la intenció que destaquéssim i ens fixéssim quin era l'èxit de les seves xerrades i com estructurava el seu discurs.

Els vídeos que vaig visionar eren els següents:




 




Després de haver visionat aquestes dues conferències de Sir Ken Robinson sota el títol de “Las escuelas matan la creatividad” i “ A iniciar la revolución del aprendizaje” vaig elaborar un escrit responent a una sèrie de qüestions com ara:

·         Quin èxit tenien les seves xerrades

·         Com estava estructurat el seu discurs

·         I com improvisava


 
De fet vaig acabar adonant-me que l’èxit de les seves xerrades és que són molt entretingudes, però a la vegada molt profundes i intenses.

Bàsicament, Ken Robinson es caracteritza per tenir una capacitat extraordinària de comunicar les idees d’una manera molt clara i amb un to més aviat humorístic. És per això, que a través d’aquest to humorístic, aconsegueix que la conferència es faci més dinàmica i interessant. I per tant, capti més l' atenció dels oients.

Pel que fa a tema de què tracten les conferències, cal dir que en la conferència anomenada “Las escuelas matan la creatividad” Ken Robbinson ens fa una argumentació sobre la importància de la creativitat pels reptes del nostre segle. En aquesta, tracta de dir-nos que la creativitat humana és tan important en l’educació com en l’alfabetització i que s’hauria de donar-li el mateix estatus. És aleshores quan tracta de dir que estem eliminant la creativitat amb l'educació i que el que cal fer és educar a els nens per tal que puguin enfrontar-se en aquest futur.


Per altra banda, en l’altra conferència anomenada “A iniciar la revolución del aprendizaje” ens parla d’una crisi dels recursos humans i dóna importància a la necessitat de solucionar els problemes del sistema educatiu, portant a terme una revolució en la educació. Tot això amb la finalitat que es reconstrueixi el nostre sentit de la capacitat i de la intel·ligència.


 
En conclusió, cal dir que les seves xerrades es caracteritzen com a divertides, apassionades i profundes, i això és el que el porta a aconseguir l’èxit.


 
Si us interessa aquí us deixo l’enllaç de la pàgina oficial de Sir Ken Robinson, perquè pugueu consultar qualsevol tipus d’informació relacionada amb la seva vida professional: http://sirkenrobinson.com/skr/